Menu

Onze medewerkers

Dit team staat dagelijks voor je klaar.

Martine van Geenen eigenaresse Kinderdagverblijf Zoete lieve Gerritje

 

Mijn naam is Martine van Geenen en ik ben geboren te Veghel. Ik ben eigenaresse, pedagogisch medewerkster en tevens ervaringsdeskundige bij kinderdagverblijf Zoete lieve Gerritje. Het werken met kleine kinderen is al vele jaren mijn passie. Om ieder kind de juiste plek en goede opvang te bieden, zie ik al 18 jaar als mijn grote uitdaging. Ieder kind beschikt over grote talenten; we halen deze graag uit ieder kind. In de praktijk blijkt dat er vaak veel meer voor nodig is dan alleen de standaardverzorging. Ik vind het belangrijk om hierin de hoogste kwaliteit te bieden. Dan heb ik het dan niet over de ‘meetbare kwaliteit (de controle die de GGD uitvoert) welke hoe dan ook in orde moet zijn, maar over extra veel individuele aandacht per kind.  In veel organisaties is het niet mogelijk om veel extra aandacht aan elk kind te geven, omdat er veel druk op de pedagogisch medewerk(st)er wordt uitgeoefend. Ons inziens worden in deze organisaties teveel kinderen op 1 begeleid(st)er ingezet. Bij Zoete lieve Gerritje  ‘regulier’ verlagen wij deze druk al een stuk door extra medewerksters op één groep te plaatsen.

In ons multidisciplinaire plan gaan wij hier nog veel verder in. Uit eigen ervaring is gebleken dat deze vorm van opvang alleen op deze manier mogelijk is. Het is nodig om  kinderen goed te kunnen analyseren, waardoor je preventief kan bieden wat zij nodig hebben. Wanneer een kind vanaf de geboorte niet de juiste basis kan leggen omdat zijn omgeving hem niet begrijpt, heeft dit gevolgen voor de rest van zijn leven. Een basis kun je maar een keer leggen! Dit lijkt haast iedereen te onderschatten.

Zoete lieve Gerritje maakt zich hard voor alle kinderen en voor alle ouders die om welke reden dan ook extra aandacht en de juiste ondersteuning, verzorging en begeleiding nodig hebben. De mix van Zoete lieve Gerritje bestaat uit professionals, veel tijd, liefde en aandacht. De juiste ingrediënten leiden tot juiste resultaat om bij ieder kind zijn TALENT naar boven te halen. Ieder kind heeft recht op de juiste plek en de beste basis.

Door het geven van mijn visie op kinderopvang, hoop ik dat ik duidelijk beeld heb geschetst waarvoor mijn collega’s en ik bij Zoete lieve Gerritje dagelijks staan.

 

Over onze medewerkers

Wij werken met vaste medewerksters op de groepen. Het team bestaat uit zowel pedagogisch medewerksters (Mbo-pedagogisch medewerker) als uit pedagogen (Hbo-pedagogiek).  Zo creëren we een goede balans voor  professionele opvang, preventieve begeleiding en signalering. Onze vaste medewerkers moeten tevens beschikken over een ‘oermoeder’ gevoel. Dit noemen wij een gevoel dat je van nature hebt, waarmee je de kinderen een heel warm, veilig en huiselijk gevoel biedt.  Het gevoel van een tweede thuis, een groot gezin zoals vroeger.

De bij de medewerkers aanwezige talenten en vaardigheden worden optimaal ingezet. Zo hebben wij een danslerares, die haar passie voor dansen tijdens onze wekelijkse danslessen overbrengt. De reacties van de kinderen op deze lessen zijn steeds weer enthousiast. Een andere medewerkster is onderwijzeres. Door haar vaardigheden bieden we onze peuters een méér dan uitgebreid arrangement voor een goede voorbereiding op de basisschool.

Onze medewerkers delen, waar het kan, ook hun hobby’s met de kinderen. Een collega komt bijvoorbeeld regelmatig met haar paard bij ons op bezoek. Een andere collega is erg creatief en helpt ons met het bedenken en uitvoeren van diverse activiteiten op dit gebied. Ook de sportievelingen onder ons dragen graag hun steentje bij.

Wij staan voor saamhorigheid, persoonlijkheid en verbinding; dit maakt ons team uiterst sterk. We hebben weinig managementlagen, waardoor signalen meteen op de goede plek terecht komen. Met deze waardevolle informatie investeren we continu in innovatie en ontwikkeling.